Aktuelt

dyrking_samlere_6

Vi søker etter Daglig Leder og Driftsleder Sjø

Daglig Leder Vi søker etter ny daglig leder som kan utvikle organisasjon, marked og produksjonsapparat slik at vi kan produsere og selge enda mer av verdens beste blåskjell. Hovedarbeidsoppgaver: Overordnet ansvar for bedriftens virksomhet Utvikle organisasjonen og bedriftens styringssystemer i samsvar med bedriftens målsetninger om vekst Ansvar for budsjettarbeid og økonomistyring Fordele og prioritere ressurser Utarbeide planer og mål og sikre at de oppnås Kon...
Røktere

To nye røktere har sluttet seg til Norgeskjell-teamet

Det er fra venstre Lasse Nyberg og Bjørnar Aspen. Begge to var utflytta Åfjordinger som nå har kommet hjem! Lasse drev tidligere eget firma i Bergen og Bjørn jobbet hos Multi Marine på Averøy. Begge to er nå i full gang med å strømpe ut yngel som legger grunnlaget for mer fantastiske blåskjell i tiden som kommer!

Nyansatte

To nye medlemmer i Norgeskjell-familien

Vi er glade for å kunne presentere Karin Løvstrand-Nilsen som har startet som ny leder for sjøavdelingen og Georg Ulvestad som er ny fabrikksjef i Åfjord. Karin er ei praktisk dame med pågangsmot og med lang fartstid i oppdrettsnæringa, senest som driftsleder for et av Salmars matfiskanlegg. Georg er utflytta finnmarking, har en bachelor i Matteknologi fra HiST og har tidligere jobbet i Mattilsynet og senest ved ScanBio i Bjugn. Sammen med resten av gjengen på No...
Gordon Ramsay

Med Gordon Ramsay på Scandic Lerkendal

Stor oppmerksomhet på Norgeskjell sin stand på Scandic Lerkendal. Gordon Ramsay hadde laget en meny basert på Trønderske råvarer, som ble nydt av over 600 gjester. Før den tid var det mulighet til smaksprøver fra mange forskjellige trønderske leverandører i vrimlehallen.

blåskjell

Algegifter

Det finnes ulike algearter i sjøen som kan inneholde giftstoffer. I norsk farvann frykter man spesielt to arter: DSP (Diarrhetic Shellfish Poisoning) kan forårsake ubehag og ufarlig diare. PSP (paralytic shellfish poisoning) kan forårsake lammelser og dødsfall. Disse algene filtreres og spises av blåskjellene. Som alle andre alger kan de ikke ses, luktes eller kjennes på smak. Om de fryses, tørkes eller kokes, dør ikke disse algene. Skjellene kan først spis...
To Top