Blåskjell og vinagrette med tomat

Antall personer:

20 store blåskjell (kokt)
2 stk modene tomater
2 ss finkuttet sjalottløk
1 ss finhakket persille
God olivenolje
Hvitvinseddik
Kjørvel
Salt
Pepper
Grovt havsalt (til å ha på serveringsfatet)

Start med å koke blåskjellene i en vid kjele med litt vann, dekk til med lokk. Når skjellene har åpnet seg siler du av kraften. Rens ut blåskjellmuskelen og sett på kjøl.

Snitt ett kryss i toppen av tomatene, kok de i lettsaltetvann (ca 20 sekunder). Kjøl ned tomatene i isvann. På denne måten får man fjernet skinnet. Rens ut kjernen, kutt tomatkjøttet i små terninger. Bland tomater, sjalottløk, persille og god olivenolje. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Legg blåskjellene på et serveringsfat, ha over tomatvinagretten. Pynt med kjørvel.

(Serveres som appetittvekker eller tapas)