Pai med blåskjell, spinat og røke laks

Antall personer:

200 g butterdeig
6 egg
6 ss fløte
30 blåskjell (kokt og renset ut av skallet)
150 g røkelaks
1 pose spinat
2 sjalottløk finhakket
Olje til steking
Gressløk finkuttet
Parmesan
Salt
Pepper


Start med å kjevle ut butterdeigen. Ha deigen over en paiform, eller 4 små posjonsformer. Prikk med en gaffel. Forstek paibunnen på 180°c, til de begynner å bli gyldene. Ha olje i en varm stekepanne. Stek sjalottløken til den er blank. Tilsett spinaten, stek til den ”faller” sammen. Ta pannen av varmen, og tilsett blåskjell og røkelaks. Smak til med salt. Ha blandingen over i paiformen. Rør egg og fløte med en gaffel. Ha eggeblandingen over i paiformen. Stek i varmluftsovn på 180°c i ca 25 min eller til eggblandingen er stiv. Server med noen dråper olivenolje, finkuttet gressløk og parmesan.