Blåskjell med bacon og tomat a la Stokkøya Sjøsenter

Antall personer: 4

  • 1 stor løk
  • 1 hel hvitløk
  • 4 tomater 
  • 1 fennikel
  • 2 stk stangselleri
  • et par stilker timian
  • en bunt basilikum
  • 100 g bacon
  • 2 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • smør
  • god olivenolje
  • 1 sitron
  • 1,5 - 2 kg ferske blåskjell

Kutt opp grønnsaker og bacon. Spar litt av urtene til pynt.
Baconet stekes litt først, ha deretter i grønnsakene og urtene i en stor kjele.
Hell i hvitvin. La det få et oppkok.  

Legg i skjellene. Varmes til alle åpner seg. Ta av skjellene av varmen, og monter med smør og fløte etter smak. 

Pyntes med friske urter og sitronbåter.
Serveres med ferskt brød og aioli. 

(middag til 2 personer) 

Oppskriften er fra Stokkøya Sjøsenter i København 15.09.09.