Kremet suppe med fisk og blåskjell

Antall personer: 4

(Suppebasen)
6 dl blåskjell eller fiskekraft
3 dl melk
3 dl fløte
1 dl hvitvin
1 ts fennikelfrø
Skall av 1 sitron
1 ss hvitløk( finhakket)
2 sjalottløk (finhakket)
1 ss smør
Sitronsaft
Salt
Solsikkeolje
Maizenna ( om ønskelig)

400g hvit fisk (torsk, kveite, breiflabb eller lignende)
30 blåskjell
100g reker
1 stor fennikel i tynne skiver
2 store sjalottløk i tynne skiver
Finhakket gressløk
Olivenolje

Stek sjalottløk, fenikkelfrø, sitronskall og hvitløk i litt solsikkeolje, til løken er gylden. Tilsett hvitvin og kok til det meste av vinen har fordampet. Ha i blåskjellkraft, melk og fløte. La suppen småkoke i 30 min. Smak til med smør, salt og sitronsaft. Om ønskelig, kan suppen gjevnes med litt maizenna. Sil suppen.

 

Kok opp suppebasen, tilsett blåskjell, fisk, fenikkel og sjalottløk. La suppen trekke i ca 3 minutter under lokk, til blåskjellene har åpnet seg. Før severing tilsettes reker, finhakket gressløk, og olivenolje.

Tips! Bruk en hullsleiv, og fordel garnityret i serveringsskåler. Kjør suppebasen med en stavmikser, for en luftigere suppe.