Blåskjell green curry

Antall personer:


2 kg blåskjell
2 dl kokosmelk
2 ss grønn curry paste
1 stk sitrongress (finkuttet)
1 stk chili (finkuttet)
1 sjalottløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finkuttet)
Skall og saft fra 1 lime
1 potte koriander (finkuttet)


Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som er skadet eller som ikke lukker seg. Ha olje i en varm kjele, tilsett hvitløk, sjalottløk, chili, curry paste, limeskall og sitrongress. Stek til løken en myk. Ha i kokosmelk og blåskjell. Kok under lokk i ca 4 min til blåskjellene har åpnet seg. Legg blåskjellene over i skåler. Smak til suppen med litt limesaft. Bruk en stavmikser for å få lufting konsistens, og øs over blåskjellene. Dryss over rikelig med koriander.