Tomatisert Blåskjellgryte

Antall personer:

Tomatsaus
4 fedd hvitløk
800 g Mutti pola (gode hermetiske tomater)
4 ss god oliven olje
1 ts sukker
Salt

 

 


Varm opp olivenolje i en kjele på medium varme. Tilsett finkuttet hvitløk og stek til den blir
myk. Tilsett hermetiske tomater og la sausen småputre i 30 min. Smak til med sukker og salt.


Blåskjellkraft
1 kg blåskjell
Start med å koke blåskjellene i en vid kjele med litt vann, dekk til med lokk. Sil av kraften,
når skjellene har åpnet seg, rens ut blåskjellmuskelen. Sett blåskjellen på kjøl. Ha
blåskjellkraften i tomatsausen.

Deig

1,5 dl lunkent vann
10 g eller ¼ pk gjær
1 ss olivenolje
½ ts salt.
350 g hvetemel

Ha alle ingrediensene i en deigmixer. Elt deigen i 10 min, hvile under klede i 30 min. Kjevle
deigen tynt og stikk ut 4 sirkler litt større enn diameteren på bollen.

Tilbehøret

400 g torsk eller annen hvit fisk i terninger
100 g kokte reker
10 små tomater (delt i 4)
1 neve frisk basilikum (hakket)
1 lite glass grønne oliven
2 stk sjalottløk
Tilsett alle ingrediensene og blåskjellene i den varme tomatiserte kraften, og gi et oppkok.
Fordel på 4 ildfaste skåler. Dekk til brødet, og stek i varmluftsovn på 180°C til brødet er
gyldent.

Tips! Om man har god tid kan tomatsausen småputre lengre. Når vannet fordamper,
intensiveres smakene. Denne retten kan også serveres på samme måte i en stor jerngryte.