Nydampet blåskjell på bål

Antall personer:

1 kg blåskjell (vasket og renset)
1 stor sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ dl hvitvin
½ dl fløte
Persille
Nybakt brød

 

 

Til denne oppskriften behøver man hverken kjele eller grill. Start med å legge aluminiumsfolie firedobbelt. Finkutt sjalottløk og hvitløk å legg det på midten av aluminiumsfolien. Legg så på blåskjellene. Brett opp folien før du tilsetter tilsett hvitvin og fløte. Lukk folien.

Tenn opp et bål, gjerne i fjæra. Når veden er blitt rødglødende kull legger man blåskjellene direkte på kullet. Ikke utsett folien for direkte flammer, da kan det svi seg. Det går ganske fort å dampe blåskjellene, ca 10.min, litt avhengig av hvor mye kull. Når alle blåskjellene har åpnet seg er de klare til å spises. Åpne pakken og dryss hakket persille over skjellene.  Ha med litt brød så kan du dyppe det i den gode blåskjellkraften!