Kremet pasta med blåskjell

Antall personer:

350 g pasta (gjerne fersk)
1 kg blåskjell (kokt og renset, spar blåskjellkraften)
4 ss sjalottløk (finhakket)
1 fedd hvitløk (finhakket)
2 dl fløte
2 eggeplommer
Nyrevet parmesan
Salt
Svart pepper
Olje til steking
Basilikum

Kok opp godt saltet pastavann. Kok som anvist på pakken. Stek sjalottløk og hvitløk forsiktig i en vid kjele til løken er myk. Tilsett 1 dl blåskjellkraft sammen med fløte. Kok inn til det begynner å tykne (ca. ned til halvparten). Smak til med salt og pepper. Husk at blåskjellkraften er ganske salt i seg selv. Vend inn 2 eggeplommer og nyrevet parmesan. Vend inn den nykokte pastaen og blåskjellene helt til slutt.

Anrett på varme tallerkener.
Dryss over basilikum, noen drag med svart pepper og parmesan.