Pizza med blåskjell og basilikum

Antall personer:

Deig
7 dl hvetemel
3 dl lunket vann
25 g gjær
½ ts salt
3 ss olivenolje
Hvetemel til baking

Ha alle ingrediensene i en deigmixer.
Elt deigen i 10 min, hvil under klede i 30 min.

Tomatsaus
2 fedd hvitløk
400 g Mutti polpa (gode hermetiske tomater)
2 ss olivenolje
1 ts sukker
Salt

Varm opp olivenoljen i en kjele på medium varme.
Tilsett finkuttet hvitløk og stek til den blir myk.
Tilsett hermetiske tomater og la sausen småputre i 30 min.
Smak til med sukker og salt.

Topping
100 g lettkokte blåskjell
200 g revet ost (gjerne ulike typer hard ost)
50 g revet parmesan
Olivenolje
Gressløk
Basilikum

Start med å kjevle ut deigen tynt med litt mel. Topp bunnen i rekkefølgen: tomatsaus, revet ost, og lettkokte blåskjell. Stek i forvarmet ovn på 225°C til osten har smeltet og kanten er gylden. Ha over basilikum, parmesan og litt olivenolje før servering.