Pizza med blåskjell og basilikum

Pizza med Blåskjell og Basilikum Foto Koteng Eiendom

Pizza med blåskjell og basilikum

Ingredienser

Deig
7 dl hvetemel
3 dl lunket vann
25 g gjær
½ ts salt
3 ss olivenolje
Hvetemel til baking

 

Tomatsaus
2 fedd hvitløk
400 g Mutti polpa (gode hermetiske tomater)
2 ss olivenolje
1 ts sukker
Salt

 

Topping
100 g lettkokte blåskjell
200 g revet ost (gjerne ulike typer hard ost)
50 g revet parmesan
Olivenolje
Gressløk
Basilikum

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en deigmixer. Elt deigen i 10 min, hvil under klede i 30 min.

 

Tomatsaus
Varm opp olivenoljen i en kjele på medium varme.Tilsett finkuttet hvitløk og stek til den blir myk. Tilsett hermetiske tomater og la sausen småputre i 30 min. Smak til med sukker og salt.

 

Topping
Start med å kjevle ut deigen tynt med litt mel. Topp bunnen i rekkefølgen: tomatsaus, revet ost, og lettkokte blåskjell. Stek i forvarmet ovn på 225°C til osten har smeltet og kanten er gylden. Ha over basilikum, parmesan og litt olivenolje før servering.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Weissbier, Tysk inspirert hveteøl.

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Pizza med Blåskjell og Basilikum Foto Koteng Eiendom 2

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter