Blåskjellsuppe

Antall personer:

Skallet fra ½ sitron
1 sjalottløk
2 ss hakket fennikel
1 ts fenikkelfrø
1 dl hvitvin
7 dl blåskjellkraft
3 dl fløte
2 ss smør
Maisenna
Sitronsaft
Salt

Garnityr:
1 kilo kokte blåskjell
1 stor fennikel
2 stk sjalottløk
200 g reker
4 ss friske urter, grovkuttet (estragon, fennikeldill, kjørvel, persille og lignende)
God olivenolje

Stek sjalottløk, hvitløk, fennikel og fennikelfrø i litt solsikkeolje. Tilsett hvitvin og kok til nesten all vinen er fordampet. Ha i blåskjellkraft og fløte, og la det småputre i 1 time. Sil av suppen i en ny kjele. Juster konsistensen med 1-2 ss maisenna utblandet i vann. Kok i noen minutter for å bli kvitt maisennasmak og konsistens. Rør inn smør og smak til med friskpresset sitron og salt.

La sjalottløk og fennikel trekke i suppen til de er myke. Bruk en hulløse og anrett grønnsakene i dype boller. Ha i de kokte blåskjellene og reker. Bruk en stavmikser for å skumme opp suppen, og øs over. Avslutt med noen dråper god olivenolje og hakkede friske urter på toppen.