Blåskjell og asparges

Antall personer:

20 grønne asparges (skrellt)
500 g blåskjell
2 stk sjalottløk (finhakket)
2 dl hvitvin
3 dl blåskjellkraft
200 g usaltetsmør (i terninger)
2 ss laksrogn
2 ss avruga caviar
2 ss gressløk (finhakket)
Sitronsaft
Salt
Pepper
Kjørvel

Start med å koke blåskjellene i en vid kjele med litt vann, dekk til med lokk. Sil av kraften.
Når skjellene har åpnet seg, rens ut blåskjellmuskelen. Sett blåskjellene på kjøl.
Ha sjalottløk, blåskjellkraft og hvitvin i en vid kjele. Kok in til ca 1/3. Skru platen ned på lav
varme. Visp inn smøret litt etter litt til en gjevn saus. Det er viktig at sausen er varm hele
tiden men det må ikke koke. tilsett rogn, blåskjell og gressløk. Smak til med salt, pepper og
sitronsaft.
Kok aspargesen i lettsaltet vann til de er møre (ca 3 min).
Legg over i en varm dyp tallerken. Ha over sausen. Jeg er også glad i kjørvel til denne retten.