Blåskjell green curry
Ingredienser
2 kg blåskjell
2 dl kokosmelk
2 ss grønn curry paste
1 stk sitrongress (finkuttet)
1 stk chili (finkuttet)
1 sjalottløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finkuttet)
Skall og saft fra 1 lime
1 potte koriander (finkuttet)
Slik gjør du
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann.
Kast skjell som er skadet eller som ikke lukker seg.
Ha olje i en varm kjele, tilsett hvitløk, sjalottløk, chili, curry paste, limeskall og sitrongress. Stek til løken en myk.
Ha i kokosmelk og blåskjell. Kok under lokk i ca 4 min til blåskjellene har åpnet seg. Legg blåskjellene over i skåler.
Smak til suppen med litt limesaft. Bruk en stavmikser for å få lufting konsistens, og øs over blåskjellene.
Dryss over rikelig med koriander.
Oppskrift: Adrian Løvold
Drikke som passer til
Gewurztraminer, hvitvin fra Alsace, Frankrike
Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken
Hva kan spises, hva kan kastes?
Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.
Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.
Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt