Panert og friterte blåskjell
Ingredienser
1 kg blåskjell
2 dl majones (gjerne hjmmelaget)
2 ss kapers (finhakket)
2ss syltet agurk (finhakket)
1 sitron i båter
2 ss persille (finhakket)
Hvetemel, eggehviter og panko (japansk strøbrød som kan kjøpes i innvandrerbutikk) til panering.
Kjele med olje til fritering (180°c)
Slik gjør du
Start med å kok blåskjellene under lokk til de åpner seg. Rens ut muskelen. Paner blåskjellene i rekkefølgen hvetemel, eggehviter og panko. Bland syltet agurk og kapers i majonesen. Friter de panerte blåskjellene i olje til de er sprø og gyldene.
Server med finhakket persille og sitron.
Oppskrift: Adrian Løvold
Drikke som passer til
Pilsnerøl
Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken
Hva kan spises, hva kan kastes?
Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.
Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.
Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt