Salat med blåskjell, bacon og parmesan

Salat med blåskjell, bacon og parmesan Foto Koteng Eiendom

Salat med blåskjell, bacon og parmesan

Ingredienser

2 pk hjertesalat
1 kg blåskjell (kokt og renset)
12 skiver bacon
4 ss gressløk (grovt kuttet)
½ dl aioli
Parmesan
Basilikum

Slik gjør du

Start med å koke og rense blåskjellene. Legg bacon utover på et brett, stek på 180°C varmluft til det er gyllent og sprøtt. Ha aioli i en bolle. Bland inn ønsket mengde med parmesan. Juster konsistensen med litt vann så aiolidressingen ikke blir for tykk.
Vend dressingen sammen med hjertesalat.

Anrett salaten sammen med bacon, gressløk, blåskjell, basilikum og nyrevet parmesan.

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Rosevin fra Provence, Frankrike

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Salat med blåskjell, bacon og parmesan Foto Koteng Eiendom (2)

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter