Blåskjellgryte med chorizo

Blåskjellgryte med Chorizo Foto Koteng Eiendom 1

Blåskjellgryte med chorizo

Ingredienser

1 kg blåskjell
2 stk sjalottløk (tynt skivet)
1 fedd hvitløk (finhakket)
100 g chorizopølse
50 g piquillos (bakt paprika på glass)
1/2 ts godt paprikapulver (gjerne røkt)
God olivenolje
Frisk basilikum

Slik gjør du

Start med å kutte chorizo i terninger. Varm opp en vid kjele med rikelig mengde olivenolje til medium varme. Stek chorizo til den er gylden, tilsett løk og hvitløk. Stek videre til løken er myk og gylden. Tilsett piquillos og paprikapulver. Ha i blåskjellene og damp under lokk til alle har åpnet seg.

 

Server med frisk basilikum, og gjerne en skive godt brød ved siden av.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Eplecider

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Blåskjellgryte med Chorizo Foto Koteng Eiendom 1

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter