Blåskjellsuppe à la Kvilhaugen Gård

Blåskjellsuppe a la Kvilhaugen gård Foto Koteng Eiendom

Blåskjellsuppe à la Kvilhaugen Gård

Ingredienser

1 kg blåskjell
1 liten sjalottløk
1 gulrot
40 g sellerirot
30 g purreløk
1,5 dl hvitvin
2,5 dl fløte
0,2 g safran
olje til steking

Slik gjør du

Kutt sjalottløken i fine terninger, og resten av grønnsakene i fine strimler. Tilsett de gryteklare blåskjellene. La sjalottløken surre i oljen. Bland i resten av grønnsakene og safran før du tilsetter blåskjell og hvitvin. Legg lokket på gryten og la blåskjellene dampe i 2–4 minutter til de åpner seg. Ha i fløten og la suppa få et oppkok før servering. Server med godt brød i sommersol.

 

Oppskrift: Kvilhaugen gård

Drikke som passer til

Alligote, hvitvin fra Bourgogne, Frankrike

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Blåskjellsuppe a la Kvilhaugen gård Foto Koteng Eiendom 1

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter