Friterte kroketter med blåskjell

Friterte kroketter med blåskjell Foto Koteng Eiendom

Friterte kroketter med blåskjell

Ingredienser

200 g kokte blåskjell (grovhakket)
2 ss meierismør
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss hvetemel
3 dl helmelk
Salt
Pepper
Muskatnøtt

 

Panering og fritering
Hele egg
Hvetemel
Panco
Frityrolje

 

Til servering
4 ss aioli
4 båter sitron
4 ss finhakket persille

Slik gjør du

Start med å varme opp melken i en kjele. Smelt smør sammen med finhakket sjalottløk, ha i hvetemelet. La det surre i 2 min før du har i den varme melken. Rør godt med en visp til sausen er jevn og tykk. Kok så i ca 5 min. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Avkjøl sausen for så å blande i de kokte blåskjellene.

 

Form massen til små kuler og paner i rekkefølgen hvetemel, egg, panco, egg og panco. Dette kalles dobbelpanering å gjør at de ikke sprekker. Friter krokettene i olje på 180°C til de er gyldene. Legg de over på kjøkkenpapir.

 

Server med en god skje med hvitløksmajones, finhakket persille og noen dråper frisk sitron.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Engelsk musserende

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Friterte kroketter med blåskjell Foto Koteng Eiendom 1

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter