Gratinerte blåskjell og bakt hvitløk

Gratinerte blåskjell og bakt hvitløk Foto Marius Rua

Gratinerte blåskjell og bakt hvitløk

Ingredienser

24 store blåskjell (kokt og renset ut av skjellet)
1 hel hvitløk
Parmesan
Persille (finkuttet)
Maldonsalt
God oliven olje
Aluminiumsfolie
Sitronsaft

Slik gjør du

Pakk hvitløk inn i aluminiumsfolie med litt olivenolje og maldonsalt. Stek i ovn på 160°c i ca 40 min, eller til hvitløken er gylden og myk. Press hvitløken ut av skallet. Bland den myke hvitløken med olivenolje, og smak til med sitronsaft. Legg blåskjellen i en ildfast form sammen med hvitløksoljen.

Riv over rikelig med parmesan. Gratiner under grillelementet i stekovnen til osten er gylden. Dryss over finkuttet persille.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Franciacorta, mussenende vin, Italia

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Gratinerte blåskjell og bakt hvitløk Foto Marius Rua

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter