Kremet pasta med blåskjell

Kremet pasta med blåskjell Foto Koteng Eiendom (2)

Kremet pasta med blåskjell

Ingredienser

350 g pasta (gjerne fersk)
1 kg blåskjell (kokt og renset, spar blåskjellkraften)
4 ss sjalottløk (finhakket)
1 fedd hvitløk (finhakket)
2 dl fløte
2 eggeplommer
Nyrevet parmesan
Salt
Svart pepper
Olje til steking
Basilikum

Slik gjør du

Kok opp godt saltet pastavann. Kok som anvist på pakken. Stek sjalottløk og hvitløk forsiktig i en vid kjele til løken er myk. Tilsett 1 dl blåskjellkraft sammen med fløte. Kok inn til det begynner å tykne (ca. ned til halvparten).
Smak til med salt og pepper. Husk at blåskjellkraften er ganske salt i seg selv. Vend inn 2 eggeplommer og nyrevet parmesan. Vend inn den nykokte pastaen og blåskjellene helt til slutt.

 

Anrett på varme tallerkener.
Dryss over basilikum, noen drag med svart pepper og parmesan.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Blåskjell er billig og enkelt å tilbrede hjemme. Du kan faktisk tilbrede blåskjell uten at du tilsetter noe som helst i gryta.

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Blåskjell kremet pasta

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter