Pai med blåskjell, spinat og røke laks

Pai med blåskjell spinat og røkelaks Foto Marius Rua

Pai med blåskjell, spinat og røke laks

Ingredienser

1 stor løk
200 g butterdeig
6 egg
6 ss fløte
30 blåskjell (kokt og renset ut av skallet)
150 g røkelaks
1 pose spinat
2 sjalottløk finhakket
Olje til steking
Gressløk finkuttet
Parmesan
Salt
Pepper

Slik gjør du

Start med å kjevle ut butterdeigen. Ha deigen over en paiform, eller 4 små posjonsformer. Prikk med en gaffel. Forstek paibunnen på 180°c, til de begynner å bli gyldene.

Ha olje i en varm stekepanne. Stek sjalottløken til den er blank. Tilsett spinaten, stek til den ”faller” sammen. Ta pannen av varmen, og tilsett blåskjell og røkelaks. Smak til med salt. Ha blandingen over i paiformen.

Rør egg og fløte med en gaffel. Ha eggeblandingen over i paiformen. Stek i varmluftsovn på 180°c i ca 25 min eller til eggblandingen er stiv. Server med noen dråper olivenolje, finkuttet gressløk og parmesan.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Rosevin fra Languedoc, Frankrike

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Pai med blåskjell spinat og røkelaks Foto Marius Rua

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter