Toast “Åfjord”

Toast Åfjord med blåskjell. Foto Koteng Eiendom

Toast “Åfjord”

Ingredienser

4 skiver godt landbrød eler focaccia
200 g nykokte blåskjell
100 g kokte reker
4 ss hjemmelaget majones
2 ss friske krydderurter grovhakket (kjørvel, dill, persille og gressløk)
4 ss løyrom
4 sitronbåter
Fersk revet pepperrot
Olivenolje
Svart pepper
Maldonsalt

Slik gjør du

Start med å pensle brød lett med olivenolje. Grill brødet i en grillpanne, eller under grillelementet i stekeovnen. Ha majonesen i en bolle. Vend inn krydderurter og fersk revet pepperrot. Vend så inn blpskjellene og rekene. Anrett på det grillede brødet, sammen med en god spiseskje løyrom. Server med en sitronbåt ved siden av.

 

Oppskrift: Adrian Løvold

Drikke som passer til

Lagerøl og en mild lys snaps

 

Drikkeforslag levert av To Rom og Kjøkken

Drikkeforslag til blåskjell
Toast Åfjord med blåskjell. Foto Koteng Eiendom 2

Hva kan spises, hva kan kastes?

Det kastes alt for mange skjell, da det sorteres ut skjell før damping etter forskjellige metoder. Ingen av disse testene før damping er nødvendig.

 

Alt du trenger å gjøre før du legger skjellene i kjelen til damping er en enkel skylling. Følg den enkelte opp- skrift og legg alle skjellene i kjelen, men kast knuste skjell. Rist kjelen godt slik at alle skjellene rullerer og blir dampet. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping er døde og kastes – resten spises.

 

Dette kalles ”alt-i-kjelen-metoden” Vi anbefaler 500 gr skjell til 1 person, men en storspiser kan gå for 750 gr. 1 kg blåskjell blir ca 300 gr renset blåskjellkjøtt

Flere oppskrifter